eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam ciastka z płatków owsianych z orzechami włoskimi, rodzynkami i kremem czekoladowym. Ciastka były pyszne.

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi

Składniki:

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi

składniki

bakalie

Sposób przygotowania:

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi

przygotowanie składników

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi
Do miski wsypać płatki owsiane i pozostałe składniki.

Orzechy włoskie posiekać. Masło roztopić i wystudzić. Do miski wsypać płatki owsiane. Do płatków dodać jajka, orzechy, rodzynki, masło i krem czekoladowy.

przygotowanie składników cd

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na pół godziny.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny, żeby płatki napęczniały.

przygotowanie ciasteczek

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi
Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego z masy owsianej.

Z masy owsianej uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.

przygotowanie ciasteczek cd

Ciastka owsiane Eli z orzechami włoskimi

Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki owsiane przełożyć na blachy i spłaszczyć. Blachy włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C z termoobiegiem i piec około 20 minut, aż ciastka się zrumienią.

Smacznego!