tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Ciastka wiedeńskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na przepyszne ciastka wiedeńskie

Ciastka wiedeńskie

Składniki:

Ciastka wiedeńskie

 

Sposób przygotowania:

Ciastka wiedeńskie
Cukier, jaja, łyżeczkę cynamonu i goździków ucierać przez 1/2 godziny. Domieszać mąki i ucierać jeszcze przez 15 minut, potem zostawić ciasto w chłodnym miejscu przez 1/2 godziny. Posypać stolnicę miałkim cukrem, brać po łyżeczce ciasta, zrobić płaskie wałeczki i kłaść na wysmarowaną blachę. Posmarować jajem , posypać cukrem z cynamonem wstawić do niezbyt gorącego pieca i upiec.

Tagi:

ciastka deser