Sposób przygotowania:
Ciastka z białą czekoladą
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy roztrzepane jajko i przesianą mąkę wraz z sodą. Mieszamy mikserem. Białą czekoladę łamiemy na kostki, a każdą kostkę dzielimy na 4 części. Dodajemy kawałki połamanej czekolady wraz z orzechami do ciasta. Mieszamy łyżką. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kuleczki wielkości orzecha włoskiego (lekko spłaszczamy dłonią). Ciasteczka układamy w odstępach ok. 3 cm. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni, pieczemy ok. 20 minut.
natal!a90
smakosz 1988
aginaa
bez różnicy jaka czekolada, czekolada w środku się nie roztopiła, jak cista ostygną to czekolada ma swoją normalną konsystencję :) a ciastek mi wyszło ok 18
smakosz 1988
a jakbym chciała żeby więcej wyszło to składniki mam powiększyć? :-)