Sposób przygotowania:
Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków)Ciecierzyca:
![Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków) Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-z-ciecierzycy-bez-glutenu-dla-diabetykow-446214.jpg)
Ciecierzycę należy odcedzić z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego.
Ziarna przełożyć do misy malaksera.
Masa:
![Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków) Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-z-ciecierzycy-bez-glutenu-dla-diabetykow-446215.jpg)
Ciecierzycę, masło orzechowe, miód/syrop klonowy/syrop z agawy i resztę składników zblendować na gładką masę.
Na końcu należy wmieszać z groszki lub posiekaną czekoladą.
Ciasteczka:
![Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków) Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-z-ciecierzycy-bez-glutenu-dla-diabetykow-446217.jpg)
Z masy uformować (za pomocą lekko zwilżonych dłoni) kulki - odrobinę większe niż orzech włoski.
Wszystkie kuleczki ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć - do grubości 2 cm.
Pieczenie i studzenie:
![Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków) Ciastka z ciecierzycy (bez glutenu,dla diabetyków)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciastka-z-ciecierzycy-bez-glutenu-dla-diabetykow-446218.jpg)
Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w 175 stopniach.
Upieczone ostudzić i odczekać (około 1 godzinę) - aż stężeją.
gusia1000