Sposób przygotowania:
Ciastka z dziurką
Mąkę, masło, żółtka i śmietanę, posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto i na dobę wstawić do lodówki. Następnierozwałkować je na plastry półcentymetrowej grubości, z których szklanką wykrawać krążki, a kieliszkiem środki (wycięte środki będzie można ponownie rozwałkować). Ciasteczka maczać w lukrze (połaczone na gładką masę składniki na lukier) i piec 10 minut w ok. 200 stopniach C.
Kolor lukru można zmieniać dodając do niego np. soku z malin (kolor czerwony), kurkumy (żółty), szpinaku (zielony).
Kolor lukru można zmieniać dodając do niego np. soku z malin (kolor czerwony), kurkumy (żółty), szpinaku (zielony).
karita
msewka
alka6543
Te pyszne ciasteczka robię najczęściej bez dziurki.O! Czyżby identyczne jak te z 1996?
karita
No właśnie słyszę, że identyczne, więc jak już druga osoba o tym wspomina to na pewno :)