Sposób przygotowania:
Ciastka z galaretką
1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia dodaj rozpuszczoną margarynę, cukier puder i przyprawę do dan słodkich oraz aromat migdałowy . 2 Wyrób ciasto i odstaw do lodówki na 1/1/2 godziny do schłodzenia. 3.po 1,1/2 godzinie wyjęłam ciasto rozwałkowałam podsypując mąką i wycinałam foremkami kształty serduszek gwiazdek. 4.Smarowałam białkiem brzegi wyciętego ciastka i kładłam drugie ciastko wycięte lekko dociskając w środek wsypywałam szczyptę orzechów laskowych tartych ..Na wierzchu ciastka smarowałam brzegi żółtkiem . 5. Zapiekałam ciastka w 160 stopniach koło 20 minut do upieczenia. 5. Zalałam galaretki po jednej w kubek i poczekałam aż stężeją i zalewamłam upieczone i ostudzone ciastka .
stokrotka153
marietta