alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciastka z marcepanem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciastka z marcepanem, ciastka z marcepanem

Ciastka z marcepanem

Składniki:

Ciastka z marcepanem

 

  • 50 dag marcepanu
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 białka
  • parę kropel esencji migdałowej
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
  • drobno otarta skórka z całej pomarańczy

Sposób przygotowania:

Ciastka z marcepanem
Zmiksować cukier puder z 1 białkiem, marcepanem i paroma kroplami esencji migdałowej. Wlać likier. Wsypać skórkę z pomarańczy. Ubijać minutę. Stolnicę oprószyć cukrem pudrem. Na niej z masy ukształtować małe kulki. Z białka ubić pianę. Posmarować ciastka, obtoczyć w cukrze pudrze. Odstawić na pół godziny. Piec w temp. 175 st. C przez 15 minut.

Tagi:

ciastka deser