Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Ciastka z marmoladą śliwkową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i proste w przygotowaniu ciasteczka to idealny deser dla nas i naszych najbliższych.

Ciastka z marmoladą śliwkową

Składniki:

Ciastka z marmoladą śliwkową

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z marmoladą śliwkową
Przesianą mąkę wysypać na tortownicę. Wbić do niej jajka, posypać proszek do pieczenia, dodać posiekane nożem masło i śmietanę i szybkimi ruchami zagnieść ciasto. Gdy będzie już gotowe rozwałkować je na grubość około 0,5 cm, wykroić kwadraty o wybranej wielkości (nie za duże). W każdym kwadracie uformować z brzegów delikatne zagłębienie i w każdymułożyć około łyżeczkę dżemu. Tak przygotowane ciasteczka ułożyć na blaszce i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 40 minut, aż się zarumienią. Jeść same, z mlekiem lub innymi napojami.