Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 759]

Ciastka z masła orzechowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dość miękkie, mocno orzechowe i jednym słowem - przeeepyszne. Są łatwe w przygotowaniu i znikają w ekspresowym tempie.

Ciastka z masła orzechowego

Składniki:

Ciastka z masła orzechowego

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z masła orzechowego

Ciasto:

Ciastka z masła orzechowego
Mozna zrobić z podówjnej porcji składników i nadal dodać 1 jajko.

Masło orzechowe, cukier i jajko dokładnie wymieszać.

Formowanie ciastek:

Ciastka z masła orzechowego
Dociskając widelcem - uzyskamu fajny wzór.

Z masy uformować kulki przypominające wielkością orzech włoski.
Kulki od razu układać na blasze uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
(Ciastka powinny same się spłaszczyć, ale można lekko docisnąć je dłonią lub widelcem.)

Pieczenie:

Ciastka z masła orzechowego
Ciasteczka po ostygnięciu staną się twardsze.

Ciastka piec 12-15 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ostudzić w piecyku przy uchylonych drzwiczkach.
(Spód powinien być zarumieniony, wierzch - nie.)

Tagi:

deser ciastka