Sposób przygotowania:
Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą
W średniej misce mieszamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. W mniejszej misce ubijamy jajo ze szczyptą soli. W dużej misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy masło orzechowe, mleko i ubijamy na puszystą masę.Następnie dodajemy jajo i stopniowo dodajemy mąkę - mieszamy mikserem na małych obrotach. Na końcu dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką lub ręką. Z ciasta formujemy 2 wałeczki, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na 15 - 20 minut. (jeden wałek zamroziłam) 1 wałek dzielimy (kroimy nożem) na około 10 - 12 części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie każde ciastko delikatnie spłaszczyć widelcem. Piec w 170 stopniach przez 12 - 15 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, następnie dekorujemy upieczone i ostudzone ciasteczka. Smacznego :)
kasienka1987
Jesteśmy tym co jemy
jak najbardziej :) można użyć każdego rodzaju mąki :)
marietta