Sposób przygotowania:
Ciastka z masłem orzechowym z czekoladą.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia wprost na stolnicę i posiekać z masłem lub margaryną na wiórki ostrym długim nożem.Zsunąć na stosik,wbić żółtka,dodać cukru,troszkę soli,śmietanki i wyrabiać rękami,aż składniki się połączą,posypując mąką pod spód.Zagnieść ciasto w kulę i wstawić w misce do lodówki na pół godziny.Nagrzać piekarnik do 200 st.C,blachę natłuścić,wyłożyć arkuszem pergaminu do pieczenia.Ciasto po wyjęciu rozwałkować i wykrawać szklanką i kieliszkiem podwójne kółka-jedno całe,drugie z dziurką.Układać je na blasze,wstawić do nagrzanego piekarnika na 15-20 min.Po upieczeniu ostudzić,wyjąć i przekładać masłem orzechowym z dodatkiem czekolady.Podawać ciasteczka na paterze.