Sposób przygotowania:
Ciastka z okruchów
Jajko ubić na parze z cukrem, a gdy masa zgęstnieje, ubijając przestudzić.
Rozetrzeć masło, dodawać masę z jajka, utrzeć, dodając pod koniec sok z cytryny i zapach rumowy.
Ciasta pokruszyć na grube okruchy, skropić je herbatą, włożyć do masy, wymieszać.
Formować nieduże kulki, otaczać je w najdrobniejszych okruchach cias.
Ułożyć na półmisku i wstawić do schłodzenia do lodówki.
Rozetrzeć masło, dodawać masę z jajka, utrzeć, dodając pod koniec sok z cytryny i zapach rumowy.
Ciasta pokruszyć na grube okruchy, skropić je herbatą, włożyć do masy, wymieszać.
Formować nieduże kulki, otaczać je w najdrobniejszych okruchach cias.
Ułożyć na półmisku i wstawić do schłodzenia do lodówki.