Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ciastka ze skwarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Interesujące w smaku ciastka. Tłuszcz wytopiony ze skwarek stanowi alternatywę dla masła. Nie potrzeba go w cieście. Ciastka są bardzo kruche. Doskonale smakują z herbatą.

Ciastka ze skwarkami

Składniki:

Ciastka ze skwarkami

na ciasto

Sposób przygotowania:

Ciastka ze skwarkami
Skwarki smażę. Wytapiam tłuszcz. Studzę. Mielę. Mąkę, cukier, jajka i żółtko łączę ze sobą. Dodaje zmielone skwarki. Zagniatam ciasto. Chłodzę co najmniej dwie godziny. Wałkuje ciasto na stolnicy. Wykrawam koła. Układam ciastka na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę. Posypuję cukrem pudrem.