Sposób przygotowania:
Ciasto Bounty z kremem z kaszy mannyCiasto czekoladowe:
Do miski należy przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodą.
Masło z cukrem utrzeć w osobnym naczyniu, aby otrzymać jasną oraz puszystą masę.
Do masy maślanej wpić jajko, wymieszać i następnie partiami dodawać suche składniki na zmianę ze śmietaną/kefirem/zsiadłym mlekiem.
Całość połączyć łyżką lub szpatułką do otrzymania jednolitej konsystencji.
Ciasto umieścić w formie uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Krem:
Do zimnego mleka w garnuszku dodać kaszę manną oraz wiórki kokosowe.
Wszystko razem mieszając należy gotować do momentu zgęstnienia.
Następnie całość przełożyć do miseczki, przykryć i odstawić na szafkę do całkowitego ostudzenia.
Masło oraz cukier puder utrzeć do białości i małymi partiami połączyć z zimną kaszą.
Krem równomiernie umieścić na przestudzonym cieście czekoladowym i wstawić do lodówki.
Polewa:
Masło/mleko/śmietankę oraz posiekane czekolady umieścić w rondelku, roztopić i wymieszać, aby powstała jednolita polewa czekoladowa.
Przestudzoną polewę przelać na schłodzone ciasto.
Całość:
Ciasto należy ponownie schłodzić w lodówce i tam przechowywać.
Przed podaniem najlepiej, aby postało około 15 minut w temperaturze pokojowej.