Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy manny z mascarpone i winogronami
Kaszę mannę wsypujemy do miski, dodajemy jogurt naturalny, jajko, olej kokosowy, brązowy cukier oraz sodę i mieszamy wszystko łyżką. Powstałą masę przekładamy na tortownicy nasmarowanej tłuszczem i wyrównujemy łyżką powierzchnię.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Zostawiamy ciasto do przestygnięcia, a następnie smarujemy je dżemem.
Przygotowujemy krem: miksujemy śmietanę z cukrem pudrem i fixem do momentu, aż zgęstnieje.
Następnie dodajemy mascarpone i mieszamy masę łyżką. Smarujemy ciasto.
Na wierzchu układamy umyte, pokrojone na połówki i pozbawione pestek winogrona.
Wstawiamy ciasto do lodówki na 2 godziny.
Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Zostawiamy ciasto do przestygnięcia, a następnie smarujemy je dżemem.
Przygotowujemy krem: miksujemy śmietanę z cukrem pudrem i fixem do momentu, aż zgęstnieje.
Następnie dodajemy mascarpone i mieszamy masę łyżką. Smarujemy ciasto.
Na wierzchu układamy umyte, pokrojone na połówki i pozbawione pestek winogrona.
Wstawiamy ciasto do lodówki na 2 godziny.