Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszą manną
Mleko, cukier, kakao i margarynę razem zagotowujemy. Gdy mleko wraz z dodatkami się zagotuje dodajemy do niego kaszę manną. Całość mieszamy do uzyskania gęstego kremu. Chwilę studzimy.
W prostokątnej formie do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników. Na herbatniki wylewamy masę z kaszy manny. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, a następnie umieszczamy ciasto w lodówce na minimum 2 godziny.
Galaretki rozpuszczamy w wrzącej wodzie. Studzimy. Gdy galaretki zaczną tężeć wylewamy je na ciasto. Chłodzimy w lodówce około 1-2.
W prostokątnej formie do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników. Na herbatniki wylewamy masę z kaszy manny. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, a następnie umieszczamy ciasto w lodówce na minimum 2 godziny.
Galaretki rozpuszczamy w wrzącej wodzie. Studzimy. Gdy galaretki zaczną tężeć wylewamy je na ciasto. Chłodzimy w lodówce około 1-2.
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2