Sposób przygotowania:
Ciasteczka śmietanowe z cukrem
W misie robota połączyć bardzo zimne twarde masło utarte na tarce, zimną gęstą kwaśną śmietanę, żółtko, mąkę pszenną oraz szczyptę soli.
Zagnieść możliwie szybko jednolite ciasto. Rozwałkować podsypując niewielką ilością mąki. Dowolnymi foremkami wycinać ciasteczka.
Białko roztrzepać widelcem i posmarować ciasteczka ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i posypać cukrem.
Pięć w temp. 165-170℃ aż będą rumiane.
Zagnieść możliwie szybko jednolite ciasto. Rozwałkować podsypując niewielką ilością mąki. Dowolnymi foremkami wycinać ciasteczka.
Białko roztrzepać widelcem i posmarować ciasteczka ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i posypać cukrem.
Pięć w temp. 165-170℃ aż będą rumiane.