Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy manny i galaretki
Czerwone wiśniowe galaretki rozpuszczamy w 900 ml gorącej wody,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.
Do garnka wlewamy mleko, dodając masło i cukier.
Całość podgrzewamy do zagotowania.
Gdy mleko zagotuje się wsypujemy wolniutko cienką strużką kaszę mannę, cały czas mieszając.
Gotujemy tak długo aż kasza mocno zgęstnieje.
Średniej wielkości blaszke wykładamy folią spożywczą, a następnie na spód układamy herbatniki.
Na herbatniki przekładamy gorącą kaszę, wyrównujemy powierzchnię i zostawiamy do wystudzenia.
Wierzch ciasta zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Na ciasto można ułożyć owoce i dopiero zalać galaretką.
Do garnka wlewamy mleko, dodając masło i cukier.
Całość podgrzewamy do zagotowania.
Gdy mleko zagotuje się wsypujemy wolniutko cienką strużką kaszę mannę, cały czas mieszając.
Gotujemy tak długo aż kasza mocno zgęstnieje.
Średniej wielkości blaszke wykładamy folią spożywczą, a następnie na spód układamy herbatniki.
Na herbatniki przekładamy gorącą kaszę, wyrównujemy powierzchnię i zostawiamy do wystudzenia.
Wierzch ciasta zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Na ciasto można ułożyć owoce i dopiero zalać galaretką.
gusia1000