TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwe ciasto bez pieczenia z masą krówkową i dżemem z czarnej porzeczki

Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki

 

  • 2 opakowania herbatników
  • masa krówkowa
  • budyń śmietankowy
  • dżem porzeczkowy
  • śmietana kremówka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pół tabliczki czekolady

Sposób przygotowania:

Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki
Na dno blachy układamy herbatniki. Na nie rozsmarowujemy masę krówkową- kajmak. Kolejną warstwą znów są herbatniki. Na nie smarujemy niewielką warstwę ostudzonego budyniu śmietankowego, a na niego dżem z czarnej porzeczki. Następnie znów układamy herbatniki, które smarujemy bitą śmietaną, którą tworzymy poprzez zmiksowanie śmietanki kremówki i cukru pudru. Na wierzch ścieramy na tarce czekoladę i wkładamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest następnego dnia, gdy herbatniki zmiękną. Smacznego.
Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki
Na dno blachy układamy herbatniki i smarujemy je masą krówkową
Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki
Kolejną warstwą są herbatniki, a kolejną budyń i dżem z czarnej porzeczki
Ciasto 3-bit z dżemem z czanej porzeczki
Kolejnie układamy herbatniki, na nie bitą śmietanę i na wierzch startą czekoladę