Sposób przygotowania:
Ciasto 3bit bez pieczenia
Przygotować krem:
W 300 ml mleka rozpuścić budynie. Resztę zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Ostudzić. Zmiksować z miękkim masłem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki posmarować masą kajmakową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć krem budyniowy. Na krem wyłożyć trzecią warstwę herbatników.
Zimną śmietankę zmiksować ze śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki.
Posypać startą czekoladą.
Schłodzić całą noc w lodówce.
W 300 ml mleka rozpuścić budynie. Resztę zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Ostudzić. Zmiksować z miękkim masłem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki posmarować masą kajmakową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć krem budyniowy. Na krem wyłożyć trzecią warstwę herbatników.
Zimną śmietankę zmiksować ze śmietan-fixami i wyłożyć na herbatniki.
Posypać startą czekoladą.
Schłodzić całą noc w lodówce.
lukrowanepierniczki