Sposób przygotowania:
3bit na krakersachETAP 1:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę krakersów.
Puszkę masy kajmakowej włożyć do gotującej się wody na kilkanaście minut a następnie rozsmarować na krakersach. Ułożyć drugą warstwę krakersów.
1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i jednym cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zmiksować z żółtkami i mąkami a następnie przelać na gotujące się mleko. Gotować budyń do zgęstnienia. Wystudzić.
Miękkie masło zmiksować i dodać do niego partiami wystudzony budyń. Miksować na gładki krem. Krem wyłożyć na ciasto. Przykryć następną warstwą ciastek. Śmietanę ubić z jednym cukrem waniliowym i śmietanfixami na sztywno. Wyłożyć na ciasto. Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin.