Sposób przygotowania:
3 BIT na kakaowych herbatnikach
W garnku zagotowujemy 400 ml mleka. W 100 ml mleka rozpuszczamy budynie i wlewamy je na gotujące się mleko. Intensywnie mieszając gotujemy budyń do całkowitego zgęstnienia. Odstawiamy do ostygnięcia, po czym ucieramy z margaryną na pulchną masę.
Na dnie blaszki wykładamy 1/3 herbatników. Na nich wykładamy masę budyniową. Na masie układamy drugą część herbatników lekko dociskając. Następnie wykładamy masę kajmakową i ponownie przykrywamy herbatnikami.
W misce miksujemy na sztywno śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i zostawiamy do napęcznienia, lekko podgrzewamy i mieszamy z ubitą śmietaną. Tak przygotowaną śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Wstawiamy je do lodówki i w tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową.
W rondelku podgrzewamy mleko i wrzucamy do niego kawałki czekolady, zostawiamy na małym gazie do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Dodajemy masło i mieszamy polewę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy wierzch ciasta w dowolny fantazyjny sposób.
Ciasto wstawiamy ponownie do lodówki do zastygnięcia polewy.
Na dnie blaszki wykładamy 1/3 herbatników. Na nich wykładamy masę budyniową. Na masie układamy drugą część herbatników lekko dociskając. Następnie wykładamy masę kajmakową i ponownie przykrywamy herbatnikami.
W misce miksujemy na sztywno śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i zostawiamy do napęcznienia, lekko podgrzewamy i mieszamy z ubitą śmietaną. Tak przygotowaną śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Wstawiamy je do lodówki i w tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową.
W rondelku podgrzewamy mleko i wrzucamy do niego kawałki czekolady, zostawiamy na małym gazie do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Dodajemy masło i mieszamy polewę. Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy wierzch ciasta w dowolny fantazyjny sposób.
Ciasto wstawiamy ponownie do lodówki do zastygnięcia polewy.
skuter5