Sposób przygotowania:
Ciasto 3w1
Na początku robimy biszkopt:
całe jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej olej, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie połowy. Pierwszą część mieszamy z makiem, drugą z wiórkami kokosowymi.
Na wysmarowaną tłuszczem blachę wylewamy ciasto na przemian porcjami aż do wyczerpania mas.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st na 30 min.
W między czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy krem (według przepisu na opakowaniu).
Przestudzony biszkopt przekrajamy wzdłuż na pół i przekladamy 1/4 kremu do tortów. Resztą kremu smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy dżemem oraz wiórkami czekoladowymi.
całe jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej olej, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie połowy. Pierwszą część mieszamy z makiem, drugą z wiórkami kokosowymi.
Na wysmarowaną tłuszczem blachę wylewamy ciasto na przemian porcjami aż do wyczerpania mas.Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st na 30 min.
W między czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy krem (według przepisu na opakowaniu).
Przestudzony biszkopt przekrajamy wzdłuż na pół i przekladamy 1/4 kremu do tortów. Resztą kremu smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy dżemem oraz wiórkami czekoladowymi.