slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 842]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny serniczek pieczony z brzoskwiniami. Sernik wyszedł niezwykle kremowy i puszysty. Polecam.

Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

  • 450 g twarogu sernikowego
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl ksylitolu
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 świeże brzoskwinie
  • oraz tortownica o śred. 16 cm

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki a następnie kroimy owoce w kostkę, odkładamy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka i ksylitol, miksujemy.

Następnie wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy połowę ciasta, na ciasto wykładamy połowę pokrojonych brzoskwiń.

Na owoce wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. 

Blaszkę z sernikiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.

Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny sernik dekorujemy wg uznania.