Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki a następnie kroimy owoce w kostkę, odkładamy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka i ksylitol, miksujemy.
Następnie wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy połowę ciasta, na ciasto wykładamy połowę pokrojonych brzoskwiń.
Na owoce wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń.
Blaszkę z sernikiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.
Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny sernik dekorujemy wg uznania.
Następnie wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy połowę ciasta, na ciasto wykładamy połowę pokrojonych brzoskwiń.
Na owoce wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń.
Blaszkę z sernikiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach.
Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny sernik dekorujemy wg uznania.