Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe - wegańskie
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, cynamon i kakao.
Banany blendujemy z olejem.
Połowę czekolady siekamy na małe kawałki.
Do masy bananowej dodajemy "suche składniki", mieszamy.
koniec posiekaną czekoladę, znów mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę.
Ciasto pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Resztę czekolady roztapiamy z cukrem pudrem i odrobiną wrzątku w kąpieli wodnej.
Ostudzone ciasto polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.
Banany blendujemy z olejem.
Połowę czekolady siekamy na małe kawałki.
Do masy bananowej dodajemy "suche składniki", mieszamy.
koniec posiekaną czekoladę, znów mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę.
Ciasto pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Resztę czekolady roztapiamy z cukrem pudrem i odrobiną wrzątku w kąpieli wodnej.
Ostudzone ciasto polewamy czekoladą i posypujemy orzechami.