Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z rabarbarem i kruszonąETAP 1:
Przygotować kruszonkę. Rozetrzeć w palcach mąkę pszenną z wiórkami, cukrem i miękkim masłem. Odstawić w chłodne miejsca.
ETAP 2:
Jajka utrzeć z cukrem do białości. W trakcie ubijania wlać cienkim strumykiem olej, a następnie jogurt naturalny.
ETAP 3:
Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać i wsypać do masy jajecznej.
ETAP 4:
Po zmiksowaniu wsypać startą na tarce jarzynowej czekoladę. Wmieszać w masę za pomocą łyżki lub łopatki. Przelać do formy ( 21 x 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 5:
Na wierzchu ułożyć całe łodygi rabarbaru. U mnie były dość grube, wiec przekroiłam je dodatkowo na pół.
Wyjąć kruszonkę z lodówki i wyłożyć równomiernie na cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 45 min. Kruszonka powinna się ładnie zrumienić. Smacznego :)
Magdalena88
SylaUla
niezły kąsek
Mniam1