Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciasto bananowo - orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto bananowo - orzechowe, czyli słodka propozycja deseru z nutką banana i wyczuwalnych orzechów włoskich

Ciasto bananowo - orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto bananowo - orzechowe

 

 

  • Krem:
  • 60 g masła
  • 300 g cukru pudru
  • 200 g serka Twój Smak

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bananowo - orzechowe
Banany obrać, rozgnieść widelcem. Orzechy drobno posiekać.

Do miski wbić jajka, ubijać z cukrem, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać banana, zmiksować. Powoli dodawać resztę składników, czyli mąkę, sól, sodę i olej. Całość dalej miksować. Na koniec dodać orzechy, wymieszać szpatułką, Wylać na formę (tutaj średnica 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut - do suchego patyczka.

Krem: Masło ubić z cukrem pudrem, dodać serek. Całość zmiksować i udekorować ciasto. Posypać orzechami.
Ciasto bananowo - orzechowe
Banana rozgnieść, orzechy drobno posiekać
Ciasto bananowo - orzechowe
Jajka ubić z cukrem, dodać powoli resztę składników
Ciasto bananowo - orzechowe
Gotowe ciasto wylać na formę do pieczenia
Ciasto bananowo - orzechowe
Ostudzone ciasto udekorować kremem na bazie serka

Tagi:

ciasta