Sposób przygotowania:
Ciasto bananowo - orzechowe
Banany obrać, rozgnieść widelcem. Orzechy drobno posiekać.
Do miski wbić jajka, ubijać z cukrem, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać banana, zmiksować. Powoli dodawać resztę składników, czyli mąkę, sól, sodę i olej. Całość dalej miksować. Na koniec dodać orzechy, wymieszać szpatułką, Wylać na formę (tutaj średnica 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut - do suchego patyczka.
Krem: Masło ubić z cukrem pudrem, dodać serek. Całość zmiksować i udekorować ciasto. Posypać orzechami.
Do miski wbić jajka, ubijać z cukrem, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać banana, zmiksować. Powoli dodawać resztę składników, czyli mąkę, sól, sodę i olej. Całość dalej miksować. Na koniec dodać orzechy, wymieszać szpatułką, Wylać na formę (tutaj średnica 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut - do suchego patyczka.
Krem: Masło ubić z cukrem pudrem, dodać serek. Całość zmiksować i udekorować ciasto. Posypać orzechami.