Sposób przygotowania:
Krówka z bananem bez pieczenia (lekko solona)Masa budyniowa:
W 1/2 szklanki mleka należy rozmieszać budyń, mąkę ziemniaczaną oraz cukier. Pozostałe mleko zagotować, a następnie połączyć z rozmieszanym budyniem. Całość mieszać aż zgęstnieje i ostudzić. Budyń przykryć folią spożywczą, żeby na wierzchu nie było "kożuszka".
Masło zmiksować do puszystości i po trochu połączyć z budyniem.
Banan:
Banana pokroić na grubsze plasterki.
Całość:
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą kolejno układać: herbatniki, rozsmarować 1/2 masy krówkowej, a następnie posypać ją odrobiną soli, herbatniki, plasterki banana, krem budyniowy, herbatniki oraz rozsmarować pozostały kajmak, który należy oprószyć resztą soli.
Wierzch ciasta obsypać uprzednio posiekanymi orzechami.
Chłodzenie:
Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
slodkieokruszki
Di bloguje
slodkieokruszki napisał(a):
gusia1000