zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Ciasto barbórkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Łatwe ciasto-potrzebna duża i wysoka blacha

Ciasto barbórkowe

Składniki:

Ciasto barbórkowe

 

  • 1 l śmietany 36%
  • 5-6 łyżek cukru pudru
  • 5 łyżek żelatyny
  • 3-4 łyżki kakao
  • polewa czekoladowa lub starta czekolada
  • 4 galaretki z jednego koloru lub po 2 czerwone i 2 żółte

 

Sposób przygotowania:

Ciasto barbórkowe
Wczesniej pieczemy biszkopt kakaowy i studzimy go. Przygotowujemy galaretki wg. przepisu na opakowaniu-po 2 w osobnym naczyniu. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody. Śmietanę ubijamy dodając cukier, kakao, i na końcu żelatynę. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Biszkopt kakaowy-tężejąca galaretka np.czerwona-połowa masy z bitej śmietany-tężejąca galaretka np. żółta-reszta masy smietanowej.Wierzch polewamy polewą czekoladowa lub dekorujemy tartą czekoladą.

Tagi:

czekolada