Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem
Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy w nieduże kawałeczki. Przekładamy do miski i wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy. Z mąki i masła robimy kruszonkę i dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto nakuwamy widelcem i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. W międzyczasie przekładamy rabarbar na cedzak, odsączamy.
Do kubeczka wkładamy wszystkie składniki na drugie ciasto i mieszamy do połączenia. Podpieczony spód ciasta posypujemy bułką tartą i przekładamy rabarbar oraz polewamy przygotowanym ciastem. Ciasto ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. W międzyczasie przekładamy rabarbar na cedzak, odsączamy.
Do kubeczka wkładamy wszystkie składniki na drugie ciasto i mieszamy do połączenia. Podpieczony spód ciasta posypujemy bułką tartą i przekładamy rabarbar oraz polewamy przygotowanym ciastem. Ciasto ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
cherry