Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem
Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki można oprószyć cukrem. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na połowy . Jedną odkładamy do lodówki a drugą rwiemy paluchami i zasypujemy spód przygotowanej dużej blaszki. Oprószamy mąką albo kakao u mnie kakao. Wykładamy przygotowany rabarbar na ciasto.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną i wykładamy na rabarbar. Wierzch zasypujemy porwanym na małe kawałeczki pozostawionym ciastem.
Pieczemy do zrumienienia ok 50 min w 180 stopniach.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną i wykładamy na rabarbar. Wierzch zasypujemy porwanym na małe kawałeczki pozostawionym ciastem.
Pieczemy do zrumienienia ok 50 min w 180 stopniach.
gosiapiotrek23
BozenaMatuszczyk
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję:)
katarzynka455
Dziękuję Bożenko:)
katarzynka455
Dziękuję bardzo:)
cherry
katarzynka455
Dziękuję baaaardzooo:)
CORAL
katarzynka455
Dziękuję:)