Sposób przygotowania:
Ciasto "Bomba czekoladowa"
300 ml zimnej śmietany 30% ubijamy na sztywno. Dodajemy kakao, 100 g cukier puder i 10 g śmietanfixu. Miksujemy. 200 ml zimnej śmietany 30% ubijamy na sztywno. Dodajemy 100 g cukru pudru i 10 g śmietanfixu. Miksujemy.
Okrągłą miskę wypełniamy folią spożywczą. Boki formy układamy jednym, blatem biszkoptowym przyciętym odpowiednio do formy. W środek formy smarujemy krem kakaowy. Następnie smarujemy krem śmietankowy.
Na wierzchu układamy drugi blat biszkoptowy przycięty do formy.
Chłodzimy dwie godziny. Ostrożnie wyjmujemy ciasto z formy. Zdejmujemy folię spożywczą.
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
Rozpuszczoną czekolada polewamy wierzch ciasta.
Okrągłą miskę wypełniamy folią spożywczą. Boki formy układamy jednym, blatem biszkoptowym przyciętym odpowiednio do formy. W środek formy smarujemy krem kakaowy. Następnie smarujemy krem śmietankowy.
Na wierzchu układamy drugi blat biszkoptowy przycięty do formy.
Chłodzimy dwie godziny. Ostrożnie wyjmujemy ciasto z formy. Zdejmujemy folię spożywczą.
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
Rozpuszczoną czekolada polewamy wierzch ciasta.