Sposób przygotowania:
ciasto budyniowe
I.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao. Wylewamy na natłuszczoną i obsypaną bułką tartą formę do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni przez około 35 min.
II.
Budynie przyrządzamy z mniejszej ilości mleka, dosypujemy cukru wedle smaku.
III.
Upieczony biszkopt przekrajamy na dwie części. Na dolną cześć wykładamy czekoladowy budyń. Przykrywamy górną częśćią oraz wykladamy pozostały budyń. Polewamy polewą
SMACZNEGO !
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao. Wylewamy na natłuszczoną i obsypaną bułką tartą formę do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni przez około 35 min.
II.
Budynie przyrządzamy z mniejszej ilości mleka, dosypujemy cukru wedle smaku.
III.
Upieczony biszkopt przekrajamy na dwie części. Na dolną cześć wykładamy czekoladowy budyń. Przykrywamy górną częśćią oraz wykladamy pozostały budyń. Polewamy polewą
SMACZNEGO !