Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z kruszonką
1. Połączyć 3 szklanki mąki, 1 kostkę margaryny, szklankę cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i 4 jajka. Zagnieść składniki na kruche ciasto. Odstawić do lodówki na 40 min. 2. Ugotować budyń wg. przepisu. Przestudzić (uważać, żeby za bardzo nie zgęstniał). 3. Z pół kostki margaryny, szklanki cukru i szklanki mąki wyrobić kruszonkę, 4. Posmarować prostokątną blachę margaryną. Rozwałkować ciasto i wyłożyć na blachę. Piec w temp. 180st, do momentu aż się zarumieni,następnie wyciągnąć z piekarnika. 5. Na upieczony spód wyłożyć i równomiernie rozprowadzić przestudzony budyń. Wierzch posypać kruszonką. 6. Wstawić do piekarnika i piec ok.45-60 min, w temp.180st.