Sposób przygotowania:
Chatka Baby Jagi (Chatka Puchatka)
Na początku rozpuszczam galaretkę w gorącej wodzie, przelewam do głębokiego talerza i odstawiam do stężenia. Zastygniętą galaretkę kroję w 2-centymetrowe paski. Masło ucieram z cukrem za pomocą miksera. Do puszystej maślanej masy stopniowo dodaję po 1 łyżce zmielony ser i dalej miksuję.Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję kakao, a do drugiej aromat waniliowy i mieszam.Na desce rozkładam folię aluminiową, na której kładę herbatniki w 3 rzędy po 7 ciastek. Herbatniki smaruję kremem kakaowym, przykrywam drugą warstwą herbatników, wykładam krem waniliowy i równo rozsmarowuję. Na środek kremu kładę pasek galaretki. Całość składam w "trójkąt" podnosząc ciastka do góry trzymając za folię aluminiową. Wstawiam chatkę do lodówki zawiniętą w sreberko ułożoną na desce. Polewa czekoladowa: W rondlu umieszczam masło, kakao, śmietanę i cukier. Podgrzewam na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Żelatynę zalewam 1/4 szklanką zimnej wody, odstawiam na 5 minut. Napęczniałą żelatynę podgrzewam ok. 30 sekund w mikrofalówce do rozpuszczenia. Dodaję płynną żelatynę do gotującej się masy, mieszam dokładnie. Po schłodzeniu dekoruję chatkę polewą czekoladową.
marietta