Sposób przygotowania:
Ciasto chatka puchatkaETAP 1:
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostawić do stężenia. Pokroić na paski.
Masło i ser wyjąć żeby miały tą samą temperaturę. Ser zmielić lub zblendować a następnie utrzeć z miękkim masłem cukrem pudrem i cukrem waniliowym. 1/3 masy wymieszać z kakao. Na folii aluminiowej ułożyć trzy rzędy herbatników po 5 ciastek w jednym.
Na ciastkach rozsmarować równomiernie masę kakaową i przykryć drugą warstwą ciastek. Na środkowy pas ciastek nałożyć trochę jasnej masy, na to paski galaretki i resztę białej masy. Pomagając sobie folią podnieść boczne pasy herbatników nachylając je ku sobie. Powinny się zamknąć w trójkąt. Jeśli nie da rady tak jak u mnie to na wierzchu ułożyć resztę herbatników aby zakryć masę.
Ciasto schłodzić w lodówce. Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Posmarować ciasto. Ponownie schłodzić. Pokroić na kawałki.