Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 406]

Placuszki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki z cukinii w wersji na słodko są idealnym pomysłem na przemycenie tego warzywa do dziecięcej diety.

Placuszki z cukinii

Składniki:

Placuszki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii

Przygotowanie składników

Placuszki z cukinii
Składniki potrzebne do placków z cukinii

Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do miski. Dodać cukier, sól i mąkę, wbić jajko. Wymieszać całość na gładką masę.

Smażenie

Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii w trakcie smażenia na patelni

Na patelni rozgrzać olej. Łyżką wykładać porcje ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony po 3-4 minuty. Gdy placuszki się usmażą odsączyć je na papierowym ręczniku. Placki można podać same, posypane cynamonem, polane miodem lub z dżemem. Życzę smacznego!