Sposób przygotowania:
Ciasto Chmurka
Upiec ciasto z pudełka lub swoje własne w dużej blaszce do pieczenia, np. 24 x 35 cm. Rozpuścić cukier w mieszance owocowej. Ciasto po upieczeniu nakłuć widelcem i wylać na nie mieszankę owocową. Ugotować budyń, może być instant i wyłożyć na mieszankę owocową. Schłodzić w lodówce, następnie wyłożyć na wierzch bitą śmietanę i wiórki kokosowe. Ciasto przechowywać w lodówce.
UWAGA - wiórki można uprażyć w piekarniku, wyłożyć cienką warstwę na suchej blaszce do pieczenia, 150C około 10 minut, trzeba przypilnować aby się nie przypaliły. Smacznego.
UWAGA - wiórki można uprażyć w piekarniku, wyłożyć cienką warstwę na suchej blaszce do pieczenia, 150C około 10 minut, trzeba przypilnować aby się nie przypaliły. Smacznego.