Sposób przygotowania:
Ciasto cudowna wisienkaI

Sposób przygotowania ciasta kruchego:
1. Wszystkie składniki na ciasto kruche przekładam do miski. Zagniatam ciasto, przekładam na spod tortownicy, dociskając palcami rozprowadzam po całej foremce. Piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę.
II
Sposób przygotowania galaretek:
1. Galaretki rozpuszczam w trzech szklankach gorącej wody, dodaję wiśnie i studzę do lekkiego stężenia.
III

Sposób przygotowania bezy:
1. Białka ubijam mikserem ze szczyptą soli około 3 minut, następnie wsypuję cukier, ubijam około 10 minut aż cukier się rozpuści. Na koniec wsypuję skrobię ziemniaczaną, miksuje minutę.
2. Formę wykładam papierem do pieczenia, Nakładam równomiernie bezę po całej powierzchni formy.
3. Bezę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 130 stopni na około 80 minut.
4. Po upieczeniu studzę.
IV

Sposób przygotowania masy:
1. Śmietanę mocno schłodzoną ubijam mikserem, dodaję cukier puder oraz mascarpone, ubijam do chwili uzyskania sztywnego kremu śmietankowego
V

2. Na galaretkach rozprowadzam równomiernie masę śmietankową
VI

5. Gotowe.
6. Smacznego