Sposób przygotowania:
Sernik bananowy
Obrane ze skórki banany, jajka, biały ser twarogowy, jogurt naturalny, budyń o dowolnym smaku - u mnie waniliowy ( można zamienić na mąkę ziemniaczaną), erytrytol (w ilości wedle uznania, ja daję zazwyczaj około 150g) oraz aromat waniliowy umieścić razem w misce. Opcjonalnie można dodać odżywkę białkową, dzięki niej sernik będzie bardziej sycący. Zmiksować wszystko blenderem.
Niedużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać sernikową masę do blaszki. Piec sernik w temperaturze 180 stopni ponad 30 minut, aż sernik zrobi się zwarty, po sprawdzeniu patyczkiem nie będzie w środku lejący.
Niedużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać sernikową masę do blaszki. Piec sernik w temperaturze 180 stopni ponad 30 minut, aż sernik zrobi się zwarty, po sprawdzeniu patyczkiem nie będzie w środku lejący.