Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe
Cytrynę sparzyć, otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Zmieszać oba składniki.
Margarynę utrzeć do białości z cukrem. Nadal ubijając dodawać po 1 jajku,1 szklankę mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę z cytryny oraz kolejną szklankę mąki. Ciasto przełożyć do foremki wymiarach dolnych wyłożonej papierem i piec ok. 40 minut w 180 st. Jeszcze ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem .
Margarynę utrzeć do białości z cukrem. Nadal ubijając dodawać po 1 jajku,1 szklankę mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę z cytryny oraz kolejną szklankę mąki. Ciasto przełożyć do foremki wymiarach dolnych wyłożonej papierem i piec ok. 40 minut w 180 st. Jeszcze ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem .