ewgem

ewgem

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ciasto cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo łatwe i maczne cxiasto do niedzielnej herbatki :)

Ciasto cytrynowe

Składniki:

Ciasto cytrynowe

 

  • 1 margaryna Kasia (miękka)
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jaja
  • 2 szklanki mąki
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cytryna

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cytrynowe
Cytrynę sparzyć, otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Zmieszać oba składniki.
Margarynę utrzeć do białości z cukrem. Nadal ubijając dodawać po 1 jajku,1 szklankę mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę z cytryny oraz kolejną szklankę mąki. Ciasto przełożyć do foremki wymiarach dolnych wyłożonej papierem i piec ok. 40 minut w 180 st. Jeszcze ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem .