Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe z kefirem
Ciasto: żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec ciasto wymieszać z ubitymi na pianę białkami.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C
Masa: wiórki kokosowe zalać kefirem, odstawić do lodówki na 30-60 minut. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, odstawić do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem. Tężejącą galaretkę połączyć z wiórkami kokosowymi i ubitą kremówką. Masę wymieszać, wylać na ostudzony biszkopt.
Blachę z ciastem wstawić do lodówki, najlepiej na 10-12 godzin.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C
Masa: wiórki kokosowe zalać kefirem, odstawić do lodówki na 30-60 minut. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, odstawić do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem. Tężejącą galaretkę połączyć z wiórkami kokosowymi i ubitą kremówką. Masę wymieszać, wylać na ostudzony biszkopt.
Blachę z ciastem wstawić do lodówki, najlepiej na 10-12 godzin.