Sposób przygotowania:
Ciasto cytrynowe z polewą czekoladową
1) Cytrynę sparzyc i zetrzecz z niej skórkę. Oddzielic żółtka od białek, białka odstawic na bok. Żółtka utrzec razem z cukrem waniliowym, można do tego użyc miksera. Następnie dodac skórkę z cytryny i miękkie masło. Ucierac do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Z białek z dodatkiem szczypty soli a potem cukru ubic sztywną pianę. 2) Piane z białek delikatnie rozmieszac z masą żółtkową. Wypieszac razem z przesiana mąką i budyniem w proszku. Przygotowac blache do wypieku ciasta. Następnie przelac ciasto na blachę i piec w temp. ok. 180 stopni ok 30 - 40 min, wg uznania:) Po upieczeniu schłodzic. 3) Przygotowac polewę: w rondelku roztopic delikatnie masło. Wsypac powolutku kakao i cukier puder, dokładnie wymieszac, ciągle gotując. Nie dopuścic do gotowania się masy!!! Gdy polewa zacznie tężec, rozetrzec ją na cieście i obsypac wiórkami kokosowymi. Pozostawic na jakiś czas w chłodnym miejscu do stężenia polewy. Smacznego:)