Sposób przygotowania:
ciasto czekoladowe wg Margarety
Utrzec jajka z cukrem - maslo rozpuscic w garnku, dodac kawe instant i posiekana grubo czekolade - wymieszac te mieszanine z ubitymi jajkami - dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia - wymieszac, zeby ciasto bylo jednorodne - dodac maslanke i znowu wymieszac - przelozyc ciasto do wysmroanej tortownicy (srednica 25 cm) - piec ciasto przy 180 stopniach C 50 minut. Wyjac i poczekac az wystygnie.
Krem czekoladowy
Zagotowac smietanke i miod mieszajac - dodac posiekana z grubsza czekolade - gdy czekolada sie rozpusci i krem jest wymieszany - wylac go na ciasto.
Krem czekoladowy
Zagotowac smietanke i miod mieszajac - dodac posiekana z grubsza czekolade - gdy czekolada sie rozpusci i krem jest wymieszany - wylac go na ciasto.