Margareta

Margareta

Kucharz
[Przepisów: 5]

ciasto czekoladowe wg Margarety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie bardzo odchudzajace to ono nie jest, ale wszak nie je sie go codziennie;)

ciasto czekoladowe wg Margarety

Składniki:

ciasto czekoladowe wg Margarety

 

  • masla 1 lyzeczka kawy instant 100g gorzkiej czekolady 200g maki 2lyzeczki proszku do pieczenia 2dl maslanki
  • Krem czekoladowy - 11/2dla smietanki 1 lyzka miodu 150g gorzkiej czekolady, ewentualnie do ozdoby wiorki czekoladowe

Sposób przygotowania:

ciasto czekoladowe wg Margarety
Utrzec jajka z cukrem - maslo rozpuscic w garnku, dodac kawe instant i posiekana grubo czekolade - wymieszac te mieszanine z ubitymi jajkami - dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia - wymieszac, zeby ciasto bylo jednorodne - dodac maslanke i znowu wymieszac - przelozyc ciasto do wysmroanej tortownicy (srednica 25 cm) - piec ciasto przy 180 stopniach C 50 minut. Wyjac i poczekac az wystygnie.
Krem czekoladowy
Zagotowac smietanke i miod mieszajac - dodac posiekana z grubsza czekolade - gdy czekolada sie rozpusci i krem jest wymieszany - wylac go na ciasto.