Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z kremem karpatkowym
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM: Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka , a resztę gotujemy z cukrem. W zimnym rozrabiamy budyń i mąkę , mieszamy. Do gotującego wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy mieszając od czasu do czasu. Ucieramy masło i dodajemy po łyżce do wystudzonego budyniu. Dokładnie mieszamy. CIASTO: Do garnka wkładamy masło , cukier i kakao. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia na wolnym ogniu. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Dodajemy roztrzepane jajka i posiekaną czekoladę , mieszamy. Wylewamy na tortownicę ( mała - 12 cm! ) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35min/190C. Studzimy! Wystudzony kroimy na 2 blaty. CAŁOŚĆ: Dolny blat smarujemy obficie i delikatnie kremem budyniowy, Przykrywamy drugim blatem. Smarujemy odrobiną konfitury truskawkowej i dekorujemy świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego!