Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z pepsi
Do miski wlewamy mleko. Dodajemy jajka i bardzo miękkie ( topniejące ) masło. Wlewamy pepsi i wszystko razem dokładnie miksujemy. Osobno mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia , cukrem wanilinowym , kakao , cukrem i szczyptą soli. Po wymieszaniu wsypujemy do płynnej masy i miksujemy chwilę ( tylko do połączenia składników ) na najniższych obrotach. Nie robimy tego długo , żeby bombelki z pepsi nie uleciały! Przelewamy do wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą ( lekko! ) tortownicy. Pieczemy w 180C ok. 45 - 50 minut ( sprawdzamy patyczkiem ). Zostawiamy w uchylonym piekarniku do ostudzenia!Ostudzone polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą lub polewą i obficie posypujemy orzechami w czekoladzie!