Sposób przygotowania:
ciasto czekoladowe z wiórkami
Masło najlepiej jak by było w temperaturze pokojowej. Wykładamy do miski i ucieramy miksując wraz z cukrem Miksujemy aż uzyskamy puszysty krem.
Dodajemy po jednym jaju cały czas miksując.
Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao do innej miski.
do masy maślanej dodajemy mleko . Mieszamy dokladnie.
Na sam koniec dodajemy przesiane mąki. Mieszamy dokładnie ale delikatnie.
Wylewamy nasze ciasto do posmarowanej masłem blachy i posypanej bułka tartej. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 45 minut.
rozpuszczamy margarynę dodajemy wodę cukier mieszamy wszystko. Jak roztopi się margaryna i składniki połączą się wsypujemy 3 łyżki kakao. Dokładnie mieszamy składniki wszystkie.
Polewamy polewą wystudzone ciasto. posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodajemy po jednym jaju cały czas miksując.
Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao do innej miski.
do masy maślanej dodajemy mleko . Mieszamy dokladnie.
Na sam koniec dodajemy przesiane mąki. Mieszamy dokładnie ale delikatnie.
Wylewamy nasze ciasto do posmarowanej masłem blachy i posypanej bułka tartej. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 45 minut.
rozpuszczamy margarynę dodajemy wodę cukier mieszamy wszystko. Jak roztopi się margaryna i składniki połączą się wsypujemy 3 łyżki kakao. Dokładnie mieszamy składniki wszystkie.
Polewamy polewą wystudzone ciasto. posypujemy wiórkami kokosowymi.