Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-cappucino z śmietaną
Przygotowanie:
Upiec biszkopt w formie 25/40 i ostudzony przekroić na 2 "plastry",następnie oba nasączyć zaparzona uprzednio kawą.
Budynie ugotować ,a następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną chałwę i tak długo mieszać aż chałwa całkowicie się "rozpuści" i połączy z budyniem.Budyń odstawić do ostygnięcia.
W tym czasie do garnuszka włożyć 10 dkg margaryny i roztapiając na ogniu dodawać krówki i mleko.Gdy się już wszystko połączy
-odstawić do przestudzenia.
Margarynę do kremu dokładnie rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą i dodać wg uznania
kakao.
Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć krem,i równo go rozprowadzić.Położyć na nim drugą część ciasta i docisnąć.
Kremówkę ubić na sztywni i dodać śmietana-fix zmieszany z cukrem waniliowym.Wyłożyć śmietanę na biszkopt i polać chłodną i gęstą masą - polewą z krówek.
Następnie wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Upiec biszkopt w formie 25/40 i ostudzony przekroić na 2 "plastry",następnie oba nasączyć zaparzona uprzednio kawą.
Budynie ugotować ,a następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną chałwę i tak długo mieszać aż chałwa całkowicie się "rozpuści" i połączy z budyniem.Budyń odstawić do ostygnięcia.
W tym czasie do garnuszka włożyć 10 dkg margaryny i roztapiając na ogniu dodawać krówki i mleko.Gdy się już wszystko połączy
-odstawić do przestudzenia.
Margarynę do kremu dokładnie rozetrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą i dodać wg uznania
kakao.
Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć krem,i równo go rozprowadzić.Położyć na nim drugą część ciasta i docisnąć.
Kremówkę ubić na sztywni i dodać śmietana-fix zmieszany z cukrem waniliowym.Wyłożyć śmietanę na biszkopt i polać chłodną i gęstą masą - polewą z krówek.
Następnie wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
teresa.rembiesa
czekoladka145
jovi