Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-kokosowe z kardamonem
Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do masła dodajemy połamane w drobne kosteczki czekolady i rozpuszczamy co jakiś czas mieszając. Rozpuszczoną w maśle czekoladę odstawiamy żeby ostygła. Jajka ubijamy mikserem do uzyskania piany. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy mąkę i mieszamy mikserem na wolniejszych obrotach. Dodajemy po trochu rozpuszczoną w maśle czekoladę i mieszamy na jednolitą masę. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe oraz kardamon i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy, ja dodatkowo wyłożyłam ją papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 st. C) i pieczemy do tzw. suchego patyczka tzn. ok. 20-25 min. Po wyjęciu ciasta w piekarnika odstawiamy je aż wystygnie. Można w między czasie przewrócić ja na drugą stronę. Na koniec posypujemy ciasto cukrem pudrem.