Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ciasto delicjowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

rewelacyjne robi furorę przepyszne

Ciasto delicjowe

Składniki:

Ciasto delicjowe

 

  • 2 paczki delicji(najlepiej pomarańczowych ale nie koniecznie)
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 40 dag serka homogenizowanego waniliowego lub śmietankowego
  • 2 galaretki
  • czekolada

Sposób przygotowania:

Ciasto delicjowe
galaretki rozrobić w 0,5l wody śmietanę ubić na sztywno dodać cukier puder i sztywną galaretkę i dokładnie wymieszać dodajemy cały serek homogenizowany i też mieszamy na jednolitą masę dno tortownicy wykładamy delicjami galaretką do góry na to wylewamy masę posypać starą czekoladą i wstawić do lodówki aby zesztywniało przechowywać w lodówce

Tagi:

czekolada